Ammerzoden

Ammerzoden centrumIdeaal wonen in het fraaie Ammerzoden

Wonen in het gastvrije Ammerzoden in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard met mooie recreatiegebieden en vele wandel- en fietsroutes. Een dorpse sfeer met een breed scala aan faciliteiten op het gebied van (water-)sport en recreatie en door de ligging aan centrale middenas van Nederland: de A2, uitstekend bereikbaar.

In Ammerzoden is het heerlijk recreëren.Ammerzoden boomgaard

Genieten van de échte natuur.
In het voorjaar boomgaarden vol met frisse bloesem en in de zomer het sappige fruit. Buitendijks wandelen langs het water, uitkijkend op de vergezichten.
Fietsen in het afwisselende landschap en tussendoor wat lekkers nuttigen in een café of restaurant.
Recreëren in en aan het water. Varen, zwemmen, surfen, vissen of alleen maar lekker luieren bij de sfeervolle jachthaven in Ammerzoden. Dit alles binnen ‘handbereik’.

Sportief en actief

Ammerzoden mag trots zijn op haar drukke verenigingsleven. Uiteraard is er de fanatieke voetbalclub v.v. Jan van Arckel (genaamd naar de Middeleeuwse heersers van het kasteel Ammersoyen). Maar ook een badmintonvereniging, een balletschool, een tennisvereniging, een gym- en turnvereniging, een wielrenclub en een gedreven fietscrossclub. Daarnaast zijn tal van mensen  actief bij de carnavalsvereniging, fanfare, paardensportvereniging, biljartverenigingen, toneelvereniging,  postduivenvereniging en oudervereniging.
Ammerzoden Jachthaven

Ondernemend Ammerzoden.

Aardbeien- en bloemkwekerijen en champignonteelt vormen een grote bron van inkomsten. Ook de aardappelgroothandelbedrijven, transportbedrijven en de fabriek van Alabastine zorgen voor werkgelegenheid. Het hoofdkantoor van de reisorganisatie Kras is gevestigd in Ammerzoden. Evenals Ahlmann (zwenkladers).Ammerzoden Winkelcentrum De Haar

Winkeliers in Winkelcentrum De Haar bieden de inwoners een gevarieerd winkelaanbod.

Kasteel Ammersoyen

Het pronkstuk van Ammerzoden is ongetwijfeld Kasteel Ammersoyen.  Zonder te overdrijven mag gezegd worden dat het één van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland is. Al van verre is het een machtig gezicht om de vier dikke ronde torens te zien opdoemen.

Kasteel AmmersoyenErf Ammersoyen

In de nabijheid van dit indrukwekkende Kasteel realiseert Bouwbedrijf van Peer het nieuwbouwplan Erf Ammersoyen. Een woningbouwprogramma voor alle doelgroepen met woningen voor starters, tweekappers en bouwkavels voor vrijstaande woningen. Het plan Erf Ammersoyen ligt in Noord Ammerzoden, ten noorden van de Uilecotenweg in een open landelijk gebied, maar toch dichtbij het centrum waar winkelcentrum De Haar en dorpshuis ‘De Weesboom’ en gezellige horecagelegenheden zich bevinden.  Basisschool “De Schakel” is gemakkelijk te voet  bereikbaar.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief paars
Volg ons op Facebook.